Skip to main content

Bruyelhof Bavikhove

13 lichtrijke woningen dicht bij het centrum

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building het project Bruyelhof aan u voor, een stijlvol nieuwbouwproject gelegen in de Bruyelstraat in Bavikhove. Het geniet tegelijk van de charme en rust van de deelgemeente Bavikhove en een perfecte ontsluiting in diverse richtingen (Harelbeke, Kortrijk, Waregem) dankzij het omliggende verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 13 lichtrijke woningen op te trekken. Woningen die voldoen aan alle hedendaagse normen inzake duurzaamheid & comfort. In Bruyelhof speelt de architectuur met een strak kleurenpalet en duurzame materialen waardoor de site perfect opgaat in de bredere omgeving en er een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De inplanting van de woningen is gespreid over 3 woonzones die gefaseerd opgetrokken worden. Elke woning bestaat uit 3 bouwlagen en beschikt over 3 kamers, een privatieve tuinzone en een privatieve garage. De bescheiden nuances in de gevelstenen waken tegelijk over de herkenbaarheid van elke individuele woning als de harmonie van de volledige site. Voldoende glaspartijen zorgen voor maximale lichtinval en vrijheid in elke woning. Daarnaast is er een gemeenschappelijk middenplein dat fungeert als centrale groene long met verschillende ontspanningsmogelijkheden en een wadi. Bij het ontwerp van de woningen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie. Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding van de woningen. Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze woningen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de bijzondere charme van het platteland.

Ontdek alles over het Project Bruyelhof op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die dit project te bieden heeft. Uw ervaring ? We horen het graag !

Inplanting
en architectuur

Elke woning heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 106 tot 123 m². Ze beschikken allemaal over 3 slaapkamers en er is voor elke woongelegenheid een garage voorzien. Elke woning beschikt ook over een privatieve tuinzone en sluit aan op het centraal middenplein waar rust en ontspanning hand in hand gaan.

Een combinatie van genuanceerd gevelmetselwerk en aluminium schrijnwerk dat terugkeert in alle woningen creëert een uniform en karaktervol geheel dat zeer goed opgaat in de omgeving.

Daarnaast wordt er gekozen voor kwalitatieve materialen. De 3 woonzones combineren samen 5 half-open bebouwingen en 8 gesloten bebouwingen. Woningen 1 tem 3 bewaren 5 meter afstand van het bestaande openbaar domein (Bruyelstraat), terwijl woningen 4 tem 7 netjes aansluiten op de bestaande lintbebouwing. Woningen, 8 tem 13 zijn dan weer bereikbaar via de nieuw aangelegde wegenis die ook meteen toegang biedt tot 5 openbare parkeerplaatsen en de achterliggende garagezone.

Elke woning bestaat uit een gelijkvloers en 2 verdiepingen waaronder een volwaardig zolderverdiep met vaste trap (3 bouwlagen). Ze bieden een ruime open keuken, een leefruimte, zitplaats en berging op het gelijkvloers en 3 slaapkamers + badkamer op het 1ste verdiep. Bij het ontwerp van deze woningen staan kwaliteit en comfort voorop.

De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Deze energiezuinige woningen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio.

Ligging

Bruyelhof, Bavikhove

Bavikhove, deelgemeente van Harelbeke is gelegen in
Zuid West-Vlaanderen. Het is gelegen langs de Leie,
2 km ten noorden van Harelbeke en 1,5 km ten zuiden
van Hulste. Het was een zelfstandige gemeente tot
aan de gemeentelijke herindeling van 1977.

Gedurende de 19e en 20e eeuw bloeide de
vlasindustrie. Vandaag staat Bavikhove bekend om
zijn lokale brouwerij, Brouwerij Debrabandere.

De nieuwbouwwoningen zelf zijn centraal gelegen, op
wandelafstand van het dorpsplein.

Bavikhove

Oude Leiearm

Deze verborgen parel vind je in Bavikhove. Samen met de Plaatsebeek kon de natuur er zich de laatste jaren in alle rust ontwikkelen. De afgesneden Leiearm is nu een plaats waar je heerlijk kan wandelen.

De Gavers

De Gavers is het natuurdomein bij uitstek in Harelbeke en omstreken. Het hele jaar door valt er op het water heel wat te beleven en in de zomer kan je er zelfs zwemmen in de afgebakende zwemzone. Er zijn diverse afgescheiden paden aangelegd voor fietsers, ruiters en wandelaars.

Het gloednieuwe natuurspeelterrein is een waar paradijs voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het speelterrein is ingericht als het avonturenbos van Robin Hood.

Trage wegen

Van bospad tot veldwegel, van steegje tot doorsteek: elk pad voor niet-gemotoriseerd verkeer is een trage weg. Het zijn vaak rustige paadjes en je vindt ze overal. Op het platteland en in de stad, smal, breed, verhard en onverhard. In wandel- en fietsnetwerken worden ze gekoesterd en bieden ze een alternatief voor de verharde wegen met veel autoverkeer. Elke trage weg draagt bovendien een mooi naambordje, zo kan je de weg gemakkelijk herkennen.

Conclusie; ‘t is goed wonen in Bavikhove.

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art Of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling. Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad. De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven. Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De woningen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Voor het gedetailleerd lastenboek verwijzen we naar de aparte bijlage.

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/ praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, onze klantgeoriënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten.

De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan (100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te kopen voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomwoning te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen:

  • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types woningen
  • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.
  • Het personaliseren van uw woning is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.
  • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw woning, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.
  • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een woning als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een woning is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100% conform de Wet Breyne (waar van toepassing). Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier de woning en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 12 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 4 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (12%), de aktekosten, de provisie of het forfait van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de woning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst (waar relevant) vermeerderd met de BTW (6/21%).

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw woning. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij/zij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkoopslastenboek staan het bouwproces, de klantenbegeleiding en de algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en/of mail en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze worden vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in de woning. Hiervan wordt een schriftelijk verslag en proces-verbaal opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek !

"Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De 13 woningen in Bavikhove zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding